Krijg de meest voordelige premie voor je zorgverzekering

Je wilt, net als iedereen, de meest voordelige zorgpremie bemachtigen. Er zijn echter veel factoren waar je rekening mee moet houden. De premie van een zorgverzekering wordt op veel verschillende manieren bepaald.

Hoe wordt de premie van je verzekering bepaald?

Net zoals met vele andere zaken, zijn er nu eenmaal verzekeraars die duurder zijn dan andere. Dit ligt meestal aan het soort polis: een restitutiepolis is duurder dan een naturapolis. Ook de hoogte van je vrijwillig eigen risico telt mee, hoe hoger deze is hoe meer korting je krijgt. Rokers betalen ook een hogere premie dan niet-rokers. Bij aanvullende polissen zijn er vaak hogere kosten voor oudere klanten.

Handige bespaartips:

  • Indien je het kunt betalen, betaal de zorgpremie dan per jaar. Hierbij krijg je vaak een aantrekkelijke korting van een paar procent.
  • Kijk eens kritisch of je een aanvullende- of tandartsverzekering nu echt nodig hebt.
  • Kijk eens naar hoeveel zorg je gebruikt en of je de duurste zorgverzekering ook echt nodig hebt. Sommige verzekeraars zijn gewoon duurder dan anderen.
  • Stop met roken: dit kan een korting op je zorgpremie opleveren.
  • Als je weinig zorgkosten hebt, niet ziek bent, maar wel een buffer hebt om eventuele kosten op te vangen: ga voor een hoog vrijwillig eigen risico. Dit kan de premiekosten enorm verlagen.
  • Sluit je verzekering af via een collectief of vergelijkingssites: deze sites bieden soms ook een goede korting aan.

Zoals je ziet zijn er vele manieren om je zorgpremie te verlagen en zo op de kosten te letten.