Zo kun je geld besparen op je zorgverzekering: 5 tips
Iedereen die in Nederland woont of werkt, is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Deze verzekering kost aardig wat geld, dus wil je waar mogelijk hier op kunnen besparen. Ben je benieuwd hoe dat kan? Lees dan gauw verder!

5 tips om te besparen

1. Neem een internetverzekering.
Deze zijn doorgaans goedkoper, want ze werken alleen via internet. Een internetverzekeraar bespaart door jou bijvoorbeeld geen post te sturen en je medicijnen op te sturen via een internet-apotheek. De premie zal daardoor ook goedkoper zijn.
2. Aanvullende verzekering niet verplicht.
Ga bij jezelf na of je een aanvullende verzekering nodig hebt. Als je gewoon gezond bent en je weinig zorg nodig hebt, dan kun je overwegen om slechts een (verplichte) basisverzekering te nemen. Ook is het soms goedkoper om de kosten van bijvoorbeeld een tandartscontrole zelf te betalen, in plaats van een aanvullende tandartsverzekering te nemen en hier premie voor te betalen.
3. Betaal je premie per jaar.
Normaal betaal je je premie per maand, maar wanneer je de 12 maanden in een keer betaalt dan kan dit tot 3% korting opleveren! Je moet het geld dan uiteraard wel al op je rekening hebben staan.
4. Verhoog het eigen risico.
Door het verhogen van je eigen risico, gaat de premie omlaag. Aanvullend op de vorige tip, is het bij deze tip ook handig om wat spaargeld achter de te hebben. Je moet namelijk bedenken of eigen risico-verhoging verstandig is, want als je onverwachts veel zorgkosten maakt dan zul je deze zelf moeten betalen. Dit kan oplopen tot 885 euro.
5. Vergelijk.
Bekijk elk jaar weer naar je zorgverzekering en ga na of deze volgend jaar nog wel bij je past. De dekking bij de zorgverzekeraar kan elk jaar weer veranderen, net als de premie. Door kritisch te zijn en zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, kun je geld besparen!

Wees dus kritisch!

Het is dus belangrijk om je eigen zorgbehoeften eens goed onder de loep te nemen. Kijk en vergelijk vervolgens welke zorgverzekering het beste aanbod voor jouw situatie zal hebben. Soms is een aanvullende verzekering helemaal niet nodig!